Vidste du, at bevægelse øger kreativiteten?

By maj 15, 2019 nyheder

Det er ikke tilfældigt, at flere og flere virksomheder har opdaget fordelene ved Walk & Talk-møder – både på arbejdspladsen og i forbindelse med mødeplanlægningen – bevægelse øger nemlig kreativiteten.

Vi kender det alle sammen; tankerne flyver afsted under et møde, og af og til også hen på andre emner end dem, der diskuteres på mødet. Dét kommer aldrig til at ske, når I går. Folk er på, nærværende og de præsterer på langt kortere tid.

Forfatteren Anna Iwarson har brugt Walk & Talk møder i flere år, og opsummerer fordelene på sin blog:

“Kroppen tænker bedre, når den er i bevægelse. Det er fordi at hjernens evne til at løse problemer fungerer bedre under bevægelse. Under en gåtur fjernes kroppens stress hormoner, og din krop går i en restitutions tilstand. Omkring 400 år før vores tidsregning, opfandt græske Diogenes fra Sinope ordsproget “Solvitur ambulando”, som har den betydning at “alt løser sig, når du går”. Denne teori er ganske enkel; Jo længere du går, jo mere får du gjort.”

Forskning ved Standford University viser også, at der er store fordele ved at kombinere dine møder med fysisk aktivitet – f.eks. Walk & Talk. Test viser, at den kreative effekt øges med helt op til 60% – men om det så bare er 10%, så har du altså langt bedre forudsætninger for, at optimere dine møder, beslutningsprocesser og resultater, når du inkluderer fysisk aktivitet i dit mødeprogram.

Vi kan være behjælpelige, når I vil afholde Walk & Talk

Bag Kystvejens Konferencecenter ligger Grenaa Plantage, der med sine naturskønne ruter indbyder til Walk & Talk ad de mindre ruter (3-4 km.). Når I kommer ud af de faste møderammer, løftes både humøret, kreativiteten og lysten til at bidrage.

Det er ikke meningen, at man skal svede eller blive træt, og tempoet kan sættes efter mødedeltagernes fysik. Det er dog en god ide, at I allerede fra start inkluderer walk&talk i mødeprogrammet, så mødedeltagerne kan medbringe sko og overtøj, der passer til formålet.

Derudover er det en god ide, at I medbringer papir og blyant – Her kan vi naturligvis også være behjælpelige.

5 gode råd til dig, som vil inkluderer walk & talk i dit næste møde

  1. Indkald til mødet i god tid, så det er muligt at klæde sig på efter vejrforholdene
  2. Beslut på forhånd, hvor mødet skal foregå, og hvor langt i skal gå
  3. Mødeformatet er bedst egnet til mindre grupper, så vær ikke mere end 5 i hver gruppe – del jer gerne op
  4. Vær klar på, hvad du vil have ud af mødet, da det er svært at tage noter undervejs
  5. Hvis du har behov for at tage noter, så brug eventuelt en app på mobilen