Vaniljekranse a la Jesper

By december 16, 2018 Opskrifter
vaniljekrans

 

Hygge, varme og duften af friskbagte småkager. Juletid er lig med hjemmebag og den dejlige duft af brunkager, finskbrød og vaniljekranse, som spreder sig i hjemmet. Mange af os husker spændingen ved at vente på julesmåkager fra ovnen da man var barn, og glæden ved at åbne kagedåsen for at få fat i de sprøde julegodter. Julen har sine klassikere, som går igen år efter år. Én af vores absolutte favoritter er de klassiske vaniljekranse – og i år deler vores restaurantschef Jesper hans hemmelige opskrift med jer.

Det skal du bruge:

1 stang vanilje, gerne Bourbon eller polynesisk – 360 gr. Økologisk rørsukker – 400 gr. Tempereret økologisk smør – 2 økologiske æg – 150 gr. Smuttede mandler – 500 gr. Økologisk hvedemel.

Vanilje skrabes ud af stangen og  hakkes med lidt af sukkeret for at fordele kornene. Mandlerne blendes fint til mandel mel. Vaniljesukkeret, sukker og smør røres sammen. I denne masse vendes æggene. Herefter blandes mel og mandler som derefter kommes i massen.

Kransene kan rulles ud i hånden og derved laves lidt rustikt eller trykkes ud med en vaniljekranse sprøjte

Bages i 10-14 min ved 200 gr.