Stegt lammeculotte – med grønne bønner, nye majroer og ramsløg

By april 15, 2019 Opskrifter

Påsken er fyldt med traditioner. Der bliver sendt gækkebreve og kan man ikke gætte, hvem afsenderen er, så skylder man et påskeæg. Og når vi sætter os til påskefrokostbordet på påskedag, så skal der traditionen tro også serveres lam.

I dag er der lammekød på påskebordet i mange hjem. Men i ældre tid var lammesteg ikke traditionel påskespise. Når vi i dag spiser lam kan det skyldes flere faktorer. Dels at nutidens lam kan læmme hele året og lammene opdrættes i stald, sådan at de er store nok til at kunne spises til påske. En anden faktor er importen af frosset lammekød fra bl.a. New Zealand.

OPSKRIFT PÅ STEG LAMMECULOTTE – PERFEKT TIL PÅSKENS MANGE FROKOSTER

Det skal du bruge: 2 lammeculotter, 1 spsk. olivenolie, havsalt, peber

Sådan gør du: Krydr culotterne med salt og friskkværnet peber, efter de er rensede for fedt. Lad dem trække i 15 minutter på køl. Varm en pande med olie op, og brun culotterne grundigt på alle sider. Kom culotterne over i et ildfast fad, og steg dem færdige i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter. Lad dem trække 3-5 minutter, inden de skæres i skiver. Top culotteskiverne med marinerede grøntsager, drys med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.

Marinerede grøntsager

Det skal du bruge: 200 g nye grønne bønner, 12-16 små, nye majroer, 1 tsk. akaciehonning, 3 spsk. koldpresset rapsolie, 2 spsk. æblecidereddike, 5 ramsløgsblade, 5 kørvelkviste, havsalt og peber

Sådan gør du: Nip enderne af de grønne bønner. Vask majroerne, og skær den grønne top af på nær de sidste 2 cm. Bring en gryde vand med salt i kog, og blanchér bønner og majroer. Kom dem direkte over i en skål med iskoldt vand, så kogning stopper, og grøntsagerne holder deres sprødhed og friskhed. Rør honning, rapsolie, eddike, salt og peber sammen til en dressing. Vend de kogte grøntsager i dressingen, og lad dem trække i 2 minutter. Vask og afdryp ramsløg og kørvel, hak begge dele groft, og vend med grøntsagerne.
Tip: God som frokostret med groft brød til.