Nemme klatkager af risengrød eller risalamande

By december 24, 2019 Opskrifter

Selvom der kan gå sport i ‘kampen om mandlen’ juleaften, så bliver skålen med risalamande sjældent tømt. I stedet for at resterne går til spilde, så husk. at du sagtens kan bruge resterne og undgå madspildet. Her får du vores bud på en nem og lækker måde at få brugt resterne på.

Ingredienser (ca. 15 stk.)

  • 500-600 g risalamande/risengrød
  • 2 æg
  • 1,5 dl mel
  • 1 tsk. salt
  • Tilsæt evt. lidt vanilje – hvis du laver klatkager af risengrød
  • Smør, margarine eller olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Risalamande/risengrød, æg, salt og mel røres sammen i en skål.
  2. Fedtstof smeltes på en middelvarm pande (brug smør, hvis klatkagerne skal have en sprød skorpe). Skru evt. lidt ned for temperaturen.
  3. Dejen hældes på panden i ‘klatter’ (ca. 2 spsk.). Vend først klatterne når overfladen ikke længere er flydende – ca. 3 min. på hver side til de er gyldne.
  4. Server klatkagerne som de er – de smager også godt kolde, så du kan sagtens gemme de færdiglavede klatkager til dagen efter.

Serveringsforslag 

Syltetøj, flormelis, sirup eller resterne af kirsebærsovsen. De lune klatkager kan også toppes med hakkede mandler, fiske æbler og diverse kompotter.

Hvis du ønsker en større udfordring, kan du forsøge dig med sidste års luksuriøs risalamandekage, der vil gøre sig godt til juledagenes mange frokoster. Find opskriften her.

Er du mere til en lækker og luksuriøs risalamandekage, så se opskriften her – Luksuriøs risalamandekage.

Velbekomme og glædelig jul.