Nemme fastelavns vandbakkelser med et moderne twist

By februar 21, 2020 Opskrifter

Måneden skriver februar og det betyder, at børnenes favorit højtid er lige om hjørnet. Fastelavn er mit navn og hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade! Heldigvis har vores kok nyfortolket den klassiske fastelavnsbolle, og fremtryllet en let og overskuelig opskrift på smagfulde mundbidder – med fyld for både børn og voksne. 

Sådan laver du fastelavns vandbakkelser:

INGREDIENSER

Ca. 18-20 stk. 

Vandbakkelser

  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • 100 g hvedemel
  • 4 æg str. S/M

Fyld A

  • 2½ dl piskefløde
  • 20 saftige svesker
  • 100 g iskold Nougat
  • lidt portvin

Fyld B

  • 150 g grofthakket jordbær
  • 100 g revet Marcipan
  • appelsinlikør

Fyld C

  • 125 g blåbær
  • 100 g Hvid Chokolade
  • vaniljesukker

FREMGANGSMÅDE

  1. Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
  2. Afkøl dejen lidt og rør æggene i ét ad gangen. Det er vigtigt der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer, eller sprøjt dem ud ved brug af sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne ved 220° C i ca. 20-25 minutter afhængig af størrelsen. OBS det er vigtigt, ovnen ikke åbnes de første 20 minutter, da vandbakkelserne så falder sammen.
  3. Når de ser bagte ud, tages én vandbakkelse ud og stilles på en rist. Falder den sammen, skal de have lidt længere tid i ovnen.

Fyld A: Pisk fløden til skum. Bland med grovhakkede svesker, revet nougat og lidt portvin.

Fyld B: Bland grofthakkede jordbær, revet marcipan og lidt appelsinlikør

Fyld C: Bland blåbær, hakket chokolade og smag til med vaniljesukker.

  1. Flæk bollerne, kom fyldet i og drys med flormelis eller overtræk med smeltet chokolade, som illustreret på billedet. Tip: du kan også fylde dem med vaniljecreme.

Velbekomme og god fornøjelse!