Nem og krydret ramsløgsmayo

By april 16, 2020 Opskrifter

Man ved det er blevet forår, når de første ramsløgsblade dukker op – og den milde velkendte hvidløgsagtige duft spreder sig. Er du også helt vild med smagen af ramsløg? Her får du alletiders opskrift på en skøn ramsløgsmayonnaise. Brug den som spread i sandwiches eller alene som dip til nybagt brød eller friskskåret agurk- og gulerodsstave.

Ingredienser:

  • 20 blade ramsløg
  • 3 dl smagneutral olie
  • 1 citron
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. sennep
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 nip peber

Sådan gør du:

  1. Rengør ramsløgene grundigt, så de er fri for jord og skidt.
  2. Blend ramsløgene med olien – til konsistensen er ensartet og farven grøn.
  3. Pres saften ud af citronen. Du skal bruge 2 spsk. citronsaft.
  4. Pisk æggeblomme, citronsaft, hvidvinseddike, sennep, salt og peber sammen i en skål.
  5. Hæld olien langsomt i skålen, mens du pisker kraftigt. Når mayonnaisen begynder at blive tyk, kan du tilsætte mere olie. Smag til med salt, peber og citronsaft.

God fornøjelse.