Mormors fastelavnsboller

By februar 18, 2019 Opskrifter
Fastelavnsboller

Tidligere var fastelavnsbollerne fyldt med sukker og rosiner, og blev spist tirsdagen før fasten. I dag er den traditionelle fastelavnsbolle fyldt med vaniljecreme, præcis som vores mormor lavede dem.

OPSKRIFT PÅ 15 UIMODSTÅELIGE GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER

Det skal du bruge: 50 g gær, 1 tsk. økologisk hvidt rørsukker, 1½ dl økologisk sødmælk, 100 g lurpak smør, ½ tsk. salt, 1 æg, Ca. 400 g mel (gerne en god hvedemel), æg til pensling. Creme: 2½ dl mælk, 4 æggeblommer, 2 spsk. sukker, 1 spsk. majsstivelse, korn af 1 stang vanilje, glasur af flormelis og vand. Prøv alternativt, at tilsætte kakao til glasuren.

Sådan gør du: Kom gær og sukker i en skål, og rør lunken mælk i. Tilsæt blødt smør, salt og æg, og rør sammen. Ælt melet i, lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker. Lad den hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min. Creme: Kog mælken op. Læg evt. vaniljestangen i mælken. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Pisk den opkogte mælk i æggeblandingen, som herefter hældes tilbage i gryden. Kog blandingen op under piskning og hæld cremen i en skål, og stil den til afkøling.

Når dejen har hævet, deles den i ca. 15 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med creme. Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn grundigt. Lad dine fastelavnsboller efterhæve på bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensl evt. fastelavnsbollerne med æg, og bag dem ved 210 grader i 12-15 min.  Afkøl de nybagte gammeldags fastelavnsboller på en rist, og pynt dem med glasur

Fastelavnsboller