Lars Sommer: Jeg kunne ikke have forestillet mig en mere helstøbt fødselsdagsfest

By november 8, 2014 referencer

Kystvejens Konferencecenter er et sted, som jeg vil anbefale varmt til alle, som ønsker at holde en fest, hvor alt går op i en højere enhed. Jeg havde selv lagt meget energi i forberedelserne, og mine forventninger til arrangementet var tilsvarende høje.

Hver og én blev indfriet, og de tilkendegivelser, jeg har fået fra mine gæster efterfølgende, har også været meget, meget positive. De fremhæver både naturen, arkitekturen, kunsten, musikken, maden og vinen – og ikke mindst samspillet mellem alle elementerne.

Kunstrundvisning og klassisk koncert

Jeg er selv arkitekt, og de fleste af gæsterne er også arkitekter og udøvende kunstnere, så det var yderst vigtigt for mig med en smuk ramme. Kystvejens arkitektur, som bærer Friis & Moltkes kendetegn, er utrolig smuk og velproportioneret, og jeg er også ret imponeret over stedets store kunstsamling, som emmer af kvalitet.

Jeg havde derfor bestilt en kunstrundvisning, hvilket mine gæster satte stor pris på. Derudover havde jeg en pianist og en violinist til at spille under maden, og mellem hovedretten og desserten gav de en klassisk koncert på 20 minutter med åben skærm på flygellet, hvilket var helt enestående.

Usædvanlig venlig betjening, god mad og fantastisk flow

Det, jeg havde bekymret mig mest om inden festen, var, om flowet skulle gå i stykker på et tidspunkt. Det skete ikke. Jeg tror, folk var dybt forbavsede, da de konstaterede, at klokken pludselig var 01.00. Så ved man, at det har været en succes. Betjeningen var usædvanligt venlig, og jeg synes, tjenerne var utroligt gode til at passe retterne ind, så de kom efterhånden, som de forskellige seancer og taler var færdige. Helt perfekt!

Forud for festen havde jeg fået lov til at købe nogle flasker af husets vin med hjem, for min erfaring siger mig, at hvis husets vin er dårlig, kan man være sikker på, at maden er det samme. Både den italienske hvidvin og den chilenske rødvin, som jeg havde med hjemme for at smage, har et højt niveau, og ganske rigtigt: Maden var helt perfekt!

Forretten var en cocktail med krabbekød, avokadocreme og salte mandler efterfulgt af hovedretten, som var dyreryg med kastanjepuré, smørstegte østershatte, grillede gulerødder, pommes rissolles og vildtsauce. Til dessert fik vi chokolademousse med brombær, lakridsurter og rabarberis, mens natmaden var en spicy karrysuppe med kylling og brød. Alle har rost maden, ligesom de har rost resten af arrangementet, og da halvdelen kom fra københavnsområdet, var det også en stor fordel, at de kunne overnatte her til fornuftige priser.

Jeg kunne ikke have forestillet mig en mere helstøbt fødselsdagsfest, og jeg kan kun anbefale Kystvejens Konferencecenter!

__

 

Hvem: Lars Sommer, arkitekt

Hvad: 70 års fødselsdagsfest for 22 mennesker