Inspiration til en vitaminrig julesalat a la Kystvejen

By december 6, 2017 Opskrifter

Vores kokke benytter altid sæsonens friske råvarer til alt, hvad de fremstiller. Vintermånederne er højsæson for grovere frugt og grøntsager, som er sunde og smager fantastisk.

Her har vi været i Kystvejens travle julekøkken og har tiltusket os opskriften på en lækker julesalat, som er en rigtig vitaminbombe.

Det skal du bruge:

  • Knoldselleri skåret i tern
  • Grønkål, skyllet og hakket
  • Æbler skåret i tern
  • Ristede pekannødder

Dressing:

  • Æbleeddike
  • Ahornsirup
  • Sesamolie
  • Salt

Fremgangsmåde:

  • Varm ovnen op til 225 grader
  • Salt, peber og en smule sesamolie hældes over knoldselleritern, som bages 20-25 min.
  • Efter afkøling blandes knoldselleri med grønkål, æbletern og pekannødder
  • Hæld dressingen over
  • Giv salaten god tid til at trække smagen fra saften

 

Salaten er klar til servering sammen med fx en god bøf. Velbekomme 🙂