Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner

By oktober 8, 2018 Opskrifter

Vidste du, at Hokkaido-græskaret er opkaldt efter den japanske halvø, Hokkaido, hvor det opringeligt blev dyrket? Er du til græskarsuppe, eller bare supper generelt, så skal du ikke snyde dig selv for at prøve denne lækre opskrift. En hokkaidosuppe er nemlig både cremet, lækker, og så smager den helt fantastisk med sprødt tilbehør.

Ingredienser: 1 hokkaido græskar, 1 løg, 4 fed hvidløg, 2 store gulerødder, 4 mellemstore kartofler, 1/3 hel rød chili, 1 stor tsk. revet ingefær, 1 1/2 dl. fløde, 1 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, 1/2 tsk spidskommen, peber og vand. Til de ristede græskarkerner skal du bruge: 1 håndfuld græskarkerner, 1 tsk smør, 1 tsk olivenolie og 1/2 tsk. salt.

Fremgangsmåde, ca 30 min

Skyld hokkaido-græskaret grundigt, og skær det midt over. Kernerne tages ud, og resten af hokkaido-græskaret inkl. skræl skæres i grove tern. Kartofler, gulerødder, hvidløg og løg skrælles, og skæres i grove tern. Det hele kommes i en gryde med olivenolie, og sauteres i 1-2 minutter over middel varme. Hæld herefter vand i så det dækker ca. 2/3 af grøntsagerne. Chilien flækkes, kernerne fjernes og ligges herefter ovenpå grøntsagerne, sammen med revet ingefær og spidskommen. Lad herefter suppen koge under låg og høj varme i 15-18 minutter. Fjern herefter chilien, og blend suppen til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft og fløde, og smag evt. suppen til med salt og friskkværnet peber.

Græskarkernerne ristes af på panden i lidt smør og olivenolie under middelhøj varme, og under konstant omrøring. Når de popper, tages de af varmen og drysses med lidt salt.

Tip: Top evt. suppen af med lidt drænet yoghurt eller creme fraiche, der smager skønt som en ekstra topping.