Gør et madkup, stop madspild!

By april 12, 2017 nyheder

Som et led i kampen mod madspild er Kystvejens Konferencecenter tilmeldt Too Good To Go – en “madspilds-app” med et enkelt koncept, hvor man til en rigtig god pris kan købe en ”Magic Box” med dagens overskydende mad.

Som navnet Too Good To Go indikerer, er der alt for meget frisk mad, som kunne gøre glæde andre steder end i skraldespanden. Madspild koster danskerne 16 milliarder kroner om året og er i top tre blandt de største udledere af drivhusgasser. Der spildes yderligere ressourcer i håndteringen af madaffaldet, hvor kun 23 % af det organiske affald genanvendes.

Bæredygtighed og kampen mod madspild står højt på vores værdiliste, og derfor støtter vi selvfølgelig op om Too Good To Go-konceptet, så vores overskydende mad ikke bare ender i skraldespanden. Rent praktisk foregår det sådan, at vi løbende vurderer dagens madoverskud i restauranten, og herudfra sættes et antal Magic Boxes til salg. Man køber sin boks via Too Good To Go-appen til 35,- kr., og maden kan så afhentes mellem kl. 21.00 og 21.15 i miljøvenlige og bionedbrydelige bokse.

Miljøvenlig og bionedbrydelig emballage

Det overskydende mad pakkes i sukkerrørsbokse, som er plastikfri og uden kemiske tilsætningsstoffer. De er fremstillet af genbrugt råmateriale fra certificerede skove og er desuden egnet til ovn, mikrobølgeovn og fryser. Se mere her 

Bag Too Good To Go

Mange har sikkert hørt om og fulgt holdet bag “madspilds-appen” Too Good To Go. En gruppe venner deltog i DR1-programmet Løvens Hule for at finde investorer og kapital til at booste deres geniale og ikke mindst samfunds-problemløsende forretningsmodel. Vennerne takkede dog nej til tilbud fra flere af løverne, men efter optagelserne lavede de en aftale med én af løverne, Birgit Aaby, som siden har hjulpet med at finde en gruppe investorer, der har smidt et tocifret millionbeløb i projektet. Og herefter er det gået rigtig stærkt! Too Good To Go har siden lanceringen i slutningen af 2015 redistribueret mere end 650.000 måltider – og vigtigst af alt – reddet 780 ton mad fra skraldespanden.

_
Med en Refood certificering har Kystvejens Konferencecenter generelt stor fokus på madspild og sortering af madaffald. Se mere her