G GIN fra Nordisk Bryghus – nu er den her endelig

By september 20, 2017 nyheder
G Gin fra Nordisk Bryghus

Vi er superstolte over, at vi – som de allerførste – kan præsentere en ny gin-variant i vores sortiment: G GIN fra Nordisk Bryghus.

Den absolut første leverance af G GIN er landet her på Kystvejen, og vores gæster har allerede taget virkelig godt imod den uovertrufne gin.

Opskriften og den 2 måneder lange bryggeproces kendes kun af brygmester Torkild Junggreen Have, der ejer bryggeriet i Allingåbro. Men vi kan afsløre, at denne førsteklasses gin er brygget lokalt på sydsiden af Randers Fjord og helt fra bunden med dansk malt, gær og vand. Brændeprocessen er foregået på nordsiden af Randers Fjord – med ikke færre end 20 forskellige botanicals – heriblandt noget så anderledes som savtang og sukkertang.

Smagsmæssigt byder G GIN’en på mange facetter, som udvikler sig i lag. Til at starte med fremkommer en dejlig smag af enebær. Herefter fornemmer man en citrussmag af lime, citrongræs og appelsin, og til sidst oplever man en fin hibiscus-blomstersmag.

G GIN’en fremstilles i “small batch”, hvilket betyder, at der kun laves 300 flasker ad gangen. Og i særdeleshed nogle meget smukke flasker med trælåg og flot, grafisk stilren etiket.

Vi har øvet os i at lave nogle fantastiske drinks med denne gin – kom og smag 🙂


I øvrigt peger forskning på, at gin kan have nogle positive effekter på vores helbred

Her er 5 gode grunde til at nappe en G&T i ny og næ (…og naturligvis i moderate mængder ;-))

  • Gin kan hjælpe mod ledsmerter
  • Gin er blandt andet lavet på enebær, som indeholdet enorme mængder antioxidanter og c-vitamin.
  • Enebærrenes antioxidant- og vitaminindhold giver huden et boost og modarbejder dehydrering.
  • De bitre urter i gin kan sætte gang i fordøjelsen og samtidig modvirke halsbrand.
  • Gin indeholder flavonoider, som er gode for hjerte-kar-systemet – og i moderate mængder kan gin forbedre blodomløbet.

Kilder: Aktiv træning, Boligmagasinet, mx.dk


En hobby som udviklede sig til eget mikrobryggeri

Thorkild havde øvet sig i at brygge øl i syv-otte år, før han tog beslutningen om at starte sit eget mikrobryggeri. I et nedlagt slagteri brygger han nu hver måned 4-5.000 liter øl – og nu altså også førsteklasses gin.

Læs et par historier om Torkild og Nordisk Bryghus via nedenstående links.

Artikel fra Dr.dk/østjylland:
http://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/vi-skaaler-oftere-i-oel-fra-mikrobryggerier

Artikel fra Stiften.dk:
http://stiften.dk/oestjylland/Torkild-brygger-oel-med-kant/artikel/337277