Flere oplevelser end du kan drømme om…

På Djursland finder du masser af skøn natur og efteråret er en helt speciel tid, der er værd at opleve. Her får du 12 forslag til gratis naturoplevelser på Djursland, der er særligt smukke om efteråret.

Langs kysten snor både cykel- og vandrestierne sig som spindelvæv. Her er rig mulighed for at komme helt tæt på de enestående naturoplevelser og koble helt af.

12 “højdepunkter” i naturen på Djursland

Tag på tur ud i naturen. Du finder masser af gratis seværdigheder, hvor I kan gå på opdagelse og få masser af gode naturoplevelser. Få steder kan konkurrere med denne koncentration af betagende istidslandskab, strande, varieret og sjælden natur.

Vi hjælper selvfølgelig med planlægningen af jeres ture og tilbyder også leje af cykler.

Oplev Djurslands smukke natur på cykel- eller ad vandrestier langs kysten

Grenaa Strand: Udpeget som Danmarks næstbedste strand med lav vanddybde og med det fineste sand. Smuk udsigt til Havknuden – et besøg værd og fantastisk til strandvandring.
Kalø Slotsruin: Den lille halve kilometer ud ad dæmningen til Kalø Slotsruin er samtidig en rejse godt 700 år tilbage i tiden.
Karlby & Sangstrup Klinter: Fremtræder som meget flotte kystklinter. Det underste lag af Danskekalken, Bryozo-kalken, når her helt op til overfladen.
Ørnbjerg Mølle: I Danmark var de fleste vandmøller omtrent ens op til ca. 1750; et vandhjul til hver sin kværn, drevet nedefra med et geartrin.
Naturområde ved Sletterhage Fyr- Helgenæs: Den store P-plads ved Sletterhage Fyr er “landets ende”. Små både kan sættes i vandet lidt nord for fyret, men pas på: Det er et dybt og strømfyldt farvand.
Lushage – Helgenæs: Fra P-pladsen for enden af Klæbjergvej udgår en afmærket sti til de høje kystskrænter. Fra toppen af Bursklint åbner sig en fantastisk udsigt.
Trehøje: Fra bronzealderens Trehøje 127 m.o.h. er der 360 graders panoramaudsigt fra Aarhus til Ebeltoft og kik til fire vige: Kalø, Begtrup, Knebel og Ebeltoft.

Naturoplevelser ved hav og vand

Kyst- og Fjordcentret ligger et stenkast fra os, og byder på friluftsliv samt masser af naturoplevelser som sejlads, fiskeri og waderstur. Gå på opdagelse i Nationalpark Mols Bjerge eller langs den 250 km kyststrækning med flere dejlige strande.

Vi udlåner naturligvis både gummistøvler og waders, så I også kan opleve livet på det lave vand ved Grenaa Strand.

Naturoplevelser ved skov og land

Gå ikke glip af et besøg i hyggelige Ebeltoft og Grenaa by, som er charmerende handelsbyer med gågade og hyggelige restauranter. Grenaa Lystbådehavn er også et besøg værd, og Pavillonen i Grenaa byder hele året rundt på et bredt udvalg af kultur- og musikarrangementer.

Lej en af vores cykler for kun 75 kr. pr. dag og oplev Djursland.

Nationalpark Mols Bjerge: Høje toppe, dybe dødishuller og sjældne markfirben – og måske du møder en nationalparkguide på din tur i den 180 km2 store Nationalpark Mols Bjerge.
Naturområde Thorsø Høje Bronzealderpladsen: De tæt liggende høje er en sidste rest af et gravfelt på mere end 30 høje som lå helt til begyndelsen af 1900-tallet.
Jernhatten: En en del af Nationalpark Mols Bjerge og ligger øst for Stubbe Sø. Fredningen er 49 m høj og byder på vid udsigt over havet mod øen Hjelm.
Stendysserne ved Tustrup: Det fredede areal med rekonstruerede dyssekamre, jættestue og kulthus er fra yngre stenalder.
Poskær Stenhus: Danmarks største Runddysse! Poskær Stenhus eller Knebeldyssen midtvejs mellem Agri og Knebel er med sine enorme sten, en af landets mest imponerende runddysser.

NYHEDER

Se seneste aktiviteter og nyheder

REFERENCER

Møder og Konferencer

REFERENCER

Fester og Events