Bagte kastanjer -brug naturen i din madlavning

By november 14, 2019 Opskrifter

Gør som os, brug naturen i din madlavling

Bor du som os midt i naturen, er der rig mulighed for at bruge den i din madlavning året rundt. Det våde efterår byder på kastanjer i kilovis. – og du kan bruge dem til mere end kastaniedyr med børnene, faktisk er kastanjer er en gammel dansk spise. Hvis du ikke har smagt dem før, har du nu muligheden for at prøve kræfter med lækre saltbagte kastanier.

Saltbagte kastanjer med smør

1) Rids et stort kryds i kastanjerne og sæt dem i et ildfast fad med salt i bunden.

2) bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 30-45 minutter indtil de er gyldne og åbner sig.

3) Tag kastanjerne ud af ovnen og bræk forsigtigt skallen af.

4) Dyb de bagte kastanjer i koldt eller brunet smør og evt. lidt salt, men pas på de er meget varme inden i.

Server de varme kastanjer som forret eller appetizer med ost og rødvin til. Skulle du have nogle i overskud, kan de fint varmes på en pande med hvidløgssmør og serveres som tilbehør til en hovedret.

OBS. inden du begiver dig på jagt i efteråret efter spisekastanjer, er det vigtigt at kende forskel på spisekastanjerne og de såkaldt giftige hestekastanjer.

Spisekastanjerne har ofte flere kastanjer indeni, de har mange fine, tynde pigge der dækker hele skallen, og stikker voldsomt. Hvorimod hestekastanjerne oftest kun har én kastanje og skallen har få tykke pigge.